De Glass Shop Wall staat van half november tot en met de Kerst in de etalage van de Vandyck Experience Store in de Beethovenstraat. De Glass Shop Wall is een scherm dat bestaat uit LED-verlichting, waarop verschillende content wordt getoond. Het Store Innovation Lab van de Hogeschool van Amsterdam heeft in de eerste weken dat het scherm er stond onderzoek gedaan naar de effecten.

Na sluitingstijd
De Glass Shop Wall staat dag en nacht aan en toont foto’s van een deel van de collectie van Vandyck. Op deze manier kunnen voorbijgangers meer inzicht krijgen in welke producten er in de winkel allemaal te koop zijn, ook na sluitingstijd.

gsw_vandyck

Onderzoek
Meer dan 200 voorbijgangers in de Beethovenstraat hebben de etalage van Vandyck bekeken en een vragenlijst ingevuld. Hoewel het Store Innovation Lab geen effecten van het scherm heeft kunnen vinden, geeft de eigenaar van de winkel zelf wel aan dat er meer mensen stil staan voor de etalage sinds het scherm er staat. Ook liep de koopzondag, toen het scherm in de etalage stond, volgens de eigenaar een stuk beter dan de koopzondag toen het scherm er nog niet stond.

Innovation Lab
Het Store Innovation Lab van de Hogeschool van Amsterdam zal in samenwerking met het Shopping Street Innovation Lab meer onderzoek doen naar het effect van zulk soort -maar ook andere- technologieën die bedoeld zijn voor de retail. Op deze manier wordt er meer inzicht verkregen in mogelijke effecten van nieuwe technologieën en in de omstandigheden wanneer deze wel of niet werken.